Friday, June 10, 2011

My first speeding ticket ...and hopefully my last!

Prima mea amenda de circulatie:(.Ever. Pentru viteza!:(
Nu am fost atenta pentru un minut(imi iesise  IPod-ul din mufa:() si m-a agatat nenea politistul pe motocicleta cu radarul! De obicei ma uit des in oglinzile retrovizoare, mai ales cand am viteza! Dar acum eram ocupata cu neshte treburi...! Partea nasoala este ca mergeam cu trafficul.   M-a prins cu 80mph intr-o zona cu max 65 mph! Si  era sfarsit de luna si tre' sa-si faca si ei target-ul...nah!:))
Care este treaba aici cand primesti un ticket? Politistul iti scrie ticketul,unde iti zice data cand trebuie sa mergi in court! Nu-ti spune cat este amenda!Asta o afli mai tarziu!:D Daca ai doar un ticket in 18 luni, poti sa faci traffic school si punctele nu-ti intra in record si nici asigurarea nu-ti creste. Ama depinde si de infractiune. La fiecare 18 luni,poti face din nou traffic school pentru o amenda.
Treaba cu court-ul sta asa: il poti amana o data ,pentru 2 luni. Daca ai norocul ca politistul sa nu apara,cazul este dismissed si iti iei banii inapoi  Daca apare..nah..atunci poti sa te declari vinovat si sa platesti amenda.Daca te declari nevinovat, se merge mai departe la proces.
Io ce am facut?Dupa cele 21 de zile regulamentare,am intrat pe site-ul  Superior Court of California - County of Los Angeles si acolo mi-am vazut amenda si optiunile pe care le am. Am amanat data infatisarii in court...





Ce o fi mai incolo,si cum o sa pledez(lol) ...nu stiu!:) Stiu ca am de platit ~$300..si asta este partea dureroasa!:)))
Ce fac acum? Pun cruise control-ul pe 70mph( 5 mile peste nu sunt chiar o problema) ca sa nu apas mai tare pedala de acceleratie!:))) Asta cand nu e traffic.

4 comments:

Anonymous said...

Oau! Usturatoare amenda!

Si eu am fost trasa pe dreapta joi, tot pentru prima data. Tot drumul am mers cu 55 mph puse pe cruise control pe un drum de 55 mph. Si la cativa km de oras m-am nimerit in urma unei babute care mergea cu 48. Si am intrat sa o depasesc, apoi m-am bagat inapoi pe banda mea ca apoi sa vad ca de pe contrasens venea un truck si de dupa truck o masina de politie. M-a lasat fara amenda si fara avertizare; mi-a zis sa-i promit ca nu mai fac. Dar am simtit pe pielea mea cum e sa fii pe dreapta si cum e sa anticipezi o amenda imensa.

Diana said...

Ionela ,stii cum se zice:primul ticket e mai greu de luat, ca apoi vin pe banda rulanta! Glumesc:))

Anonymous said...

pai... amenda asta nu e valabila... pentru ca... nu are numele tau trecut... nici fotografia ta... nici numarul tau de telefon... nici cularea masini... atunci... ce are?? doar niste date acolo... si atat...
mergi la judecator... si da vina pe politai... ca de ce te-a oprit pe tine... si nu pe ala care te depasea fluierand... si fluturand mana pe fereastra... sigur vei avea castig de cauza...
(dar pana una alta... economiseste 300 de dolari... ca sa faci cinste cu ei...)

Diana said...

Ovi: asta e un screen-shot de pe pagina de internet a LA Superior Court.De aici am aflat cat tre' sa decartez:)))
Ehe...pe amenda descrie si cum batea vantul lol:))Daca apare mustaciosul in court, nu am nici o sansa sa castig, c-a documentat tot:)))