Sunday, November 14, 2010

Romania -acest loc hidos( via Ombladon Uzzi feat Motzu)

Am primit de la cineva urmatorul link .




Mi s-a facut lehamite si o greata teribila.  Din pacate cazul nu este singular,ci se pare ca este ceva normal in RO.
Mi se pare inadmisibila reactia agresorului,la fel si slaba reactie a martorilor. Dar...Politia...unde era Politia? Dupa ce acest clip a fost facut public...s-a sesizat cineva? S-au facut cercetari...sau incidentul a fost trecut la "miscellaneous" ? Daca autoritatile nu s-au sesizat, victima a dat in judecata agresorul pentru agresare fizica si psihica? Sunt curioasa daca agresorul mai detine arma si dupa incident.
Imi este rusine ca acesti indivizi ca si agresorul din clip traiesc in Romania, si ca inca mai respira aerul libertatii. Imi este rusine ca romanii inca merg dupa varianta"capul plecat sabia nu-l taie" ,imi este extrem de rusine ca generatiile care ar trebui sa schimbe societatea actuala cu una mai buna ,sunt crescuti fie ca victime(gen  stupida-balada"Mioritza") fie ca agresori,dar nici cum ca si oameni normali.
Mai citesc(si mai rar si comentez)pe unele bloguri romanesti,si am ramas socata de violenta verbala  din unele commentarii. Atitudinea ca ei STIE TOT ,ca nimeni nu este ca ei,ca toti ceilalti E prosti, este piatra de moara care va duce Romania si mai jos in mocirla. Vazand  acest clip, mi-am dat seama ce norocoasa sunt sa traiesc intr-o  societate normala,sa respir un aer nepoluat de nesimtirile "jmecherilor" si mai ales sa nu-mi fie frica sa ies pe strada. God bless America!!!

12 comments:

Anonymous said...

In America mori direct nu se scoate pistolu doar de intimitare... Nu vad nimic rau in treaba de mai sus... doar un om prea slab sa-i smulga lu ala pistolu si sa il arunce (doar nu crede cineva ca un ROMAN are curaj sa traga :)) )

Anonymous said...

Anonimule,
1) te-ai uita la prea multe filme de stii tu cum se moare in America.

2) citez di mesajul tau "Nu vad nimic rau in treaba de mai sus" si cu asta imi inchei. I rest my case.

Anonymous said...

sper ca e retorica treaba aia cu "unde e politia" si etc..nu are politia nici o treaba in Romania si de aici problemele de genul asta. jmecherii, cum le zici, tu is mana in mana cu politia, omul de rand nu are nici o protectie. la mine a sarit unu cu cutitu, am zis unui politist de care am dat intamplator la 5 minute dupa cutitaraie si ala m-a intrbat daca imi curge sange ceva si cand am zis ca nu mi-a zis razand ca "ce sa iti fac eu?".

Roxy said...

Daaa, in America se impusca astia pe strada zilnic, ca in filme. Hai sa fim seriosi. Sunt si aici golani, exact ca in Romania, numai ca aici nu se traieste ca in codru. Se respecta legea. Si oamenii nu stau sa caste gura, fara sa miste un deget...

Nu e nimic rau in treaba de mai sus? Asta spune tot....

M-a ingretosat si pe mine ce am vazut mai sus..... si uite asa imi trece dorul de casa. Bine e aici sa nu vezi zilnic marlani, manelisti, golani din astia ca cel din film, pitzipoance si cocalari si alte categorii din astea. Bleah.

Junior said...

Majoritatea care ati plecat in america acuma priviti lucrurile de sus si spuneti ca doamne ce e in Romania, pai hai sa iti zic tie cum sta treaba de esti asa surprinsa de acea scena in trafic in plina zi. Aici nu te ajuta nimeni deci trebuie sa ai grija singur de tine ca altfel ramai in strada, aici politia nu are ce sa iti faca pentru ca sunt mai fricosi decat mine care ma ameninta unu cu pistolu, aici daca daca cineva il omora pala in bataie cu pistolu care ameninta se ducea la puscarie pentru crima nu conta ca ala avea sau nu pistol, aici ti se baga droguri in buzunare la perchezitie de catre politie ca sa isi faca targetu pe zi de amenzi si arestari si etc... nu mia incercati sa pareti ca nu stiti nimica ca nu ati plecat din spania sau italia, va-ti nascut si ati trait in romania pana sa plecati in america sa traiti in bula. Plus eu cred ca e mai rau si acolo, vad cazuri diferite la televizor deci nu mai vorbiti prosti. Ma mir cum de nu ati uitat limba romana. Bafta

Diana said...

cepuscamea:normal ca intrebarea era retorica..lol!:))
Americanca:Bine ai venit pe blog.
Junior:am uitat limba romana,dar folosim Google Translate. :))

Anonymous said...

ok nici nu se poate face o comparatie US/RO dar dc sa aruncam cu noroi tot timpul ca RO e asa, ca RO... ce in US este numai lapte si miere?! sa fim seriosi...daca mergi in Bronx te trec fiorii...Brooklyn etc. numai ca asa ne place noua romanilor cand ajungem undeva ok sa aruncam cu KK...asa se spunea si despre IT,Spania acum cativa ani si uite acum...peste tot sunt probleme imp este sa stim sa trecem peste...
Draga mea toata viata ai sa fi o romanca pur sange, pt ca te-ai nascut in ro indiferent de cetatenia si de America lu' peste prajit si nu treb sa-ti fie rusine ca esti romanca. Eu 1 sunt mandru ca sunt roman chiar daca tara este cum este, eu stiu cine sunt si ce pot si restul nu mai conteaza, toti am vrut democratie, asta este democratia...ce in LA clanurile Mexicane merg cu AK-47 pe strada si se omoara cu negrii si alte natii...

scamea said...

uite niste clipuri cu politia romana, ca tot te intrebi unde era sau de ce nu intervin cei de pe margine,poate le-ai vazut sau stii situatia:

http://www.youtube.com/watch?v=hNtz7TvrUCI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bHZWQPrfaGM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=C7aVPRrXCmo

nu cred ca romanul de rand, profesor, sofer, casiera, inginer sau alte meserii nonviolente:D poate fi invinovatit ca nu intervine in cazuri dinastea sau macar ca nu are in instinct sa sune la politie

Unknown said...

Prea de tot ...
Si tatal meu a fost amenintat cu un pistol in vara de un tigan.. tot la fel de o problema din trafic.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=C1ZjEHT8428 ai dreptate Diana... in SUA nu se-ntampla d-astea!

Dan said...

Welcome to Romania! Indivizi de genul celui cu pistolul ne-au facut sa plecam din Romania si faptul ca aratam fata murdara a Romaniei nu ne face mai putin romani. In America nu o sa vezi niciodata asa pentru ca ar fi fost arestat imediat daca nu chiar impuscat de catre politie.

Anonymous said...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David