Friday, July 29, 2011

Misoginismul la romani...

Prin calatoriile mele virtuale pe  bloguri din Romania am ajuns la o concluzie foarte trista : Romanii sunt misogini.
Fragmente dintr-un interviu  cu Octavian Paler aparut in  revista Tango:E foarte complicata o opinie... In primul rind, sint constient ca traiesc intr-o tara de misogini. Cred ca România este o tara de misogini. Si daca ma veti contrazice, va voi ruga sa-mi dati un exemplu, macar unul, de mare poveste de dragoste la români. In toate culturile, mai mari sau mai mici, exista o poveste de dragoste: „Tristan si Isolda“, „Romeo si Julieta“, „Anna Karenina“… pina si cei din pesteri au desenat un corp de femeie. La noi nu exista nici o poveste de dragoste. Dupa cum nu exista sentiment tragic. Cred ca dragostea, la noi, parcurge doar distanta dintre romanta si pat. Altfel spus, dragostea nu este un sentiment puternic, care sa tulbure spiritele. 
Tango: Si credeti ca asta se intimpla din cauza lipsei de pretuire profunda fata de femei?
Octavian Paler: Nu, din cauza psihologiei noastre, care este o psihologie de popor superficial, de popor care poate frige mititei pe orice 
Golgota. Inteleg, din punct de vedere istoric, de ce s-a intimplat asa, pentru ca asta ne-a ajutat sa facem fata multor nenorociri, multor drame, multor mizerii, multor vicisitudini. Am iesit din toate tragediile prin zeflemea, prin bancuri "

Dragostea la romani este marcata de ani si ani de rutina: dimineata la munca la o ora stabilita, coada la paine la o alta ora stabilita,iar dupa  ultimul ecou din "trei culori cunosc pe lume" la terminarea programului TV, urma partida de sex cauzata de romanta patriotica .Cum sa canti dragostea cand partidul era mai important ? N-aveai cum ...asa ca nuantele trairilor amoroase au mocnit fiind inabusite constant . Din pacate asta nu este o scuza pentru ce se intampla acum,si ce este mai trist este ca acest microb se transmite si generatiilor mai tinere. 
Trist....foarte trist.Comentariile "cititorilor" arata nivelul de educatie al romanilor.


http://www.arhiblog.ro/2011/07/femeile-sunt-oameni.html
http://www.zoso.ro/barbatii-buni-sunt-peste-tot-nu-gasesc-femeile/
http://makavelis.com/2011/07/cautand-barbatul-perfect.html#comments

and so on...




5 comments:

Anonymous said...

Da! Eu am renuntat de mult sa-i mai citesc. De "n" ori m-au stricat buna dispozitie cu voma lor cerebrala. Si dintre toti bloggerii astia cunoscuti in Ro. campion la misoginism e Cetin, asta cu arhiblogul. Poti gasi nenumarate postari de genul la el pe blog. Slava cerului ca nu mai traiesc intr-o societate care are ceasul cu 50 de ani in urma.

Roxy said...

Trist, dar multumesc. Mi-a mai trecut dorul de casa :)

Diana said...

@Ionela: ii mai citesc ca e interesant de vazut ce mai debiteaza.Din pacate societatea romaneasca este asa cum este,nu se va schimba prea curand.
@Americanca: hey...imi pare rau ca te-am intristat. Apropo ca nu stiam unde ai disparut! :)

ina bixade said...

Eu mai bine citesc o carte decit informatii despre Romania actuala si oamenii din ea.

Diana said...

Ina:e ca un studiu social..lol:))