Sunday, March 27, 2011

Cainele subteran si berea duminca devreme

A inceput sezonul de Formula 1 asa ca m-am dus la bar sa urmaresc cursa cu fanii. 10 televizoare mari in bar, de fapt unul din cele 10 era un ecran mare pe un perete, sunetul cam naspa in unele locuri dar a fost ok. La un moment dat vine o gagica la mine ma intreaba daca sunt fan F1. Eu ma laud ca desigur. Aia nu se lasa si ma intreaba cu cine tin. Eu raspund ca cu Schumacher. Aia, perversa, nu se lasa si ma intreaba dar daca nu era Schumacher cu cine as fi tinut? Grea intrebare! Cum ma gandeam eu ce sa ii zic aleia, ca statea acolo si se uita la mine, imi aduc aminte ca am invatat acum o luna un cuvant nou meserias si imi zic stai sa vezi ce o dau pe spate pe asta. Cuvantul la care ma gandeam eu era "underdog" insa eu aleia i-am spus ca in general eu tin cu "the underground dog"..aia a fost totusi desteapta si s-a prins ce vreau sa spun, apoi a plecat in treaba ei.

Intorcandu-ma spre casa, pe la 4 noaptea/dimineata ca atunci s-a terminat cursa, am vrut sa iau niste bere, sa fie bere in casa. Am incercat la 4 magazine, ca am zis ca poate totusi ..insa nu am reusit, aici in New York duminca intre 3am si 8 sau 6 am, nu mai stiu exact, nu se vinde bere in magazine. Dintre toate ciudateniile de aici asta mi se pare cea mai ciudata.

7 comments:

Roxy said...

Nu am fost atenta prima data si am crezut ca Diana e fana F1. Am urmarit si eu putin candva si imi placea de Alonso :D

Si aici sunt ciudatenii cu alcoolul. Duminica nu poti cumpara alcool nicaieri. In alte magazine nu poti cumpara dupa ora 9 parca. Iar in orasul unde locuiam inainte nu se vindea alcool deloc :))) Asa ca trebuia sa te deplasezi pana in statul vecin... noroc ca era la 10 min. distanta.

Dan said...

Ha, ha ce funny....am mai intilnit situatii din astea cand engleza ne joaca feste :D, good story, este ciudat ca in America ai gasit pe cineva sa fie interesat de Formula 1 aici in general Nascar este pe primul loc.

Lola said...

Dar partea buna este ca acum garantat n-ai sa mai uiti cuvantul asta :D
La mine a fost (tot prin primul meu an pe-aici) cuvantul rhythm, pe care l-am pronuntat neaos romaneste. Dupa cateva clipe interlocutoarea mea a inteles ce vroiam sa zic si a ras un pic (cred ca unica data cand cineva a ras pentru un cuvant pronuntat gresit, in general americanii au o anumita eleganta, sau intelegere). Si da, mi-a venit sa intru in pamant - dar uite cum mi-a intrat in cap pe veci cum se pronunta.

Cu bautura e pana la 10 parca sau 12 duminica, nu mai stiu. Pana acum cativa ani magazinele de bauturi erau inchise duminica. Face parte din ciudateniile caracteristice locului. In NC vand bautura la supermarket!! incredibil pentru un NY-er LOL

coolnewz said...

aha, deci la F1 se uita lumea in US? Ca la fotbal nu vroiau chit ca era CM si anume finala! Ei se uitau in bar la baseball sau whatever ...

coolnewz said...

iar asta cu alcoolul m-a spart cit am stat in MD: erau faze hilare cu lumea care statea in pragul usii cu berea in stinga adica in interior, si tigara in dreapta, ca sa ... fumeze in aer liber ...

Diana said...

Ha ha... la mine-n judet last call e pana la 1:30 am in cluburi,baruri etc.Daca vrei sa mergi sa-ti cumperi alcohol,cca 10minute inainte de ora 2 am,nu prea mai vor sa te serveasca! Normal e pana la ora 2 AM. Nu stiu sa fie altfel de ore duminika sau in cursul saptamanii.Da,si aici se vinde alcool in supermarketuri.
Si io care credeam ca peste tot e la fel ca si in California!Hmmm..

cepuscamea said...

e un grup pe net de 800 de fani ai formulei 1, nu stiu exact cat de infocati sunt toti. se aduna in jur de 50 zic eu pe fiecare cursa intr-un bar si urmaresc cursa impreuna. destul de slab pentru cate milioane vieturitori sunt in New York.
Eu cred ca o sa incerc Indycar sa vad cum e, acolo macar au si femei piloate.
Pe aici am vazut in multe baruri tv-urile puse pe fotbal, in general in barurile irlandeze am impresia.