Wednesday, January 26, 2011

Piaţa muncii rămâne blocată pentru romi via evz.ro

Articolul cu pricina

Spicuiesc din articol:
"Doar 27% dintre romi muncesc în România, iar piaţa de joburi este încă închisă pentru restul, mai ales din cauza lipsei de calificări."      -WTF? 27%? Asa de multi?Mah...io zic ca voi exagerati.Pi buni.

"Mai mult, cercetarea arată că două treimi dintre romii activi erau persoane angajate, iar restul munceau pe cont propriu sau erau implicaţi în activităţi tradiţionale. În plus, 20% dintre cei care se declară casnici au prestat în ultima perioadă diferite munci ocazionale. "      -Au lucrat pe cont propriu?Asa mai cred si eu.Si cam ce fel de servicii au prestat?Aha,traditionale.Inteleg:) Si sa nu uitam de aia casnici,care toarna prunci si au prestat munci ocazionale.Prin mijloacele de transport in comun...?Asa.Ihi.


"Datele subliniază încă o dată o problemă care se agravează din cauza crizei economice care îi afectează pe cei mai vulnerabili dintre noi, romii. Iar aceştia încep să considere drept meserie tradiţională căutarea prin gunoi", explică sociologul Daniela Tarnovschi, coordonatoarea cercetării. "    -deci criza economica ii afecteaza pe cei mai vulnerabili.Romii.Adika nu mai au ce fura...sau? Pai meseria lor traditionala nu e "manilili" bre? La-la-la-la-la-la...


"În plus, "chiar romii apreciază că sistemul de educaţie din România e slab şi nu e modelat pentru nevoile şi posibilităţile lor", mai spune sociologul. "    -pai bre fratilor,de ce nu deschideti scoli ca cele din filmele cu  Harry Potter?Bag mana-n foc ca mititeii nu ar absenta nici macar o ora.

Ma informez si eu ,sa vad care-i baiul cu tiganii. Concluzia? Ei pot da' a draq romanii aia,ca au un sistem de invatamant de rahat,plus ca cika ii trimit la lucru,si "ei nu e facuti pentru asa ceva"! Si cand vreun european sucit din sat de la mine, va pronunta cuvantul "gipsy" cand le zic ca vin din Romania, o sa le spun ca e vina lor, si ca e treaba lor sa-i integreze pe aia mici . Ca ei "e nevinovati".
Despre europenii "de bine".Iti vine sa-i pupi pe frunte!

P.S. Cand am vazut ca in acest studiu e implicat Soros(prin fundatiile lui)...am trecut pe energizante.:)

1 comment:

Roxy said...

Si mie mi se pare cam tras de par procentul. Dar poate aici sunt inclusi si "(h)artistii", ca doar si ei muncesc (pe cont propriu). Cum nu se preciza ca ar fi platitori de taxe, ci doar de faptul ca muncesc, sigur e vorba de ei. Si sigur se apropie vertiginos de 27%....