Wednesday, August 11, 2010

Sprancenele si Threading-ul

Vreau sa impartasesc cu voi cateva din metodele de infrumusetare pe care le folosesc  . O sa incep cu sprancenele.
Am incercat diferite metode de a-mi aranja sprancenele -cu penseta,cu ceara .Dar de ceva timp am descoperit ceva cu totul inedit: threading. Nu stiu care ar fi traducerea ,asa ca o sa ma folosesc de acest cuvant.
Deci ce este threading-ul? Este o metoda de epilare/aranjare a sparncenelor ,in care "instrumentul" folosit este ATZA!Atza obisnuita.


Mie personal mi se pare putin dureros,dar cred ca asta este singurul dezavantaj. Chiar daca pielea se inroseste putin,trece in maxim jumatate de ora. Firele de par cresc mai subtiri,si ce este foarte important,mult mai incet. Cu threading nu cresc fire de par sub piele. Plus ca toata "operatia" dureaza foarte putin 5-10 minute.(in functie de cat de stufoase sunt sprancenele :))).
Pret: undeva intre $3-$30 . Depinde de locatie , de salon si de tehnician. Eu personal prefer iraniencele ca si threading tech. Imi par mai meticuloase si tehnica lor mai "curata". Da,tehniciana mea este iranianca,si face o treaba grozava. :)
Cateva cuvinte despre threading .

P.S. Aceasta tehnica nu este exclusiv pentru sprancene. Se poate folosi pe intreaga fata si pe intregul corp.Daca ai rabdare .:)))

7 comments:

Anonymous said...

multumesc de comentariu, cu ocazia asta ti`am descoperit blogul si imi place ce citesc aici la tine.
am auzit de threading, nu stiu sa se foloseasca tehnica asta si in romania. cosmeticiana trebuie sa fie foarte indemanatica, procedeul nu pare foarte usor. imi place ca pare a smulge toate firele, indiferent cat de mici sunt, pe pe "linia" atei, pe cand prin pensat se mai ignora firele subtiri si mai decolorate care cresc pe langa spranceana.

Diana said...

Maddy, nu e chiar asa de complicat sa inveti threading Spun asta pentru ca am cateva prietene care fac asta(printre care si cea care imi aranjeaza sprancenele ) si care mi-au aratat cam cum se tine ata. E vorba despre coordonarea manilor,degetelor si mult,mult exercitiu.Plus faptul ca tre' sa ai un ochi bun pentru shaping.
Prin threading se iau si firele mici ,si cele aproape invizibile.

Anonymous said...

am fost si eu la threating ieri, au ras alea de mine ca imi era frica.

iYli said...

E metoda turceasca. M-a epilat si pe mine o tipa care lucrase in Turcia cativa ani asa. Este mai putin dureros si curata mai bine. In plus ori a fost impresia mea ori chiar forma ramane definita o perioada mai lunga.

Roxy said...

Ma bucur ca ti-am descoperit blogul. Ma pun pe citit :)

Intr-o plimbare prin Atlanta am vazut pentru prima data chestia asta. Ce mi s-a parut aiurea e ca se facea in aer liber, ca sa zic asa, nu intr-un salon amenajat. Practic e o zona cu magazine in subteranele Atlantei (unde a fost orasul vechi) si acolo, printre magazine si alte tarabe era si o doamna care facea asa ceva. Cred ca era tot iranianca. Si costa 10 dolari. Dar nu cred ca mi-ar placea asa, in vazul tuturor :))

Anonymous said...

Interesant blog!

scamea said...

da buna treaba