Saturday, April 10, 2010

Orasul meu de vis- Arad

Urmaresc de cateva zile o campanie a EVZ-ului numita "orasul de vis". Au ales 15 orase din Romania(cele mai mari dpdv al populatiei) si incearca sa gaseasca "orasul de vis" al Romaniei.Le-au luat in ordine alfabetica...asa ca au inceput cu orasul de vis, Arad.
Aradul este orasul in care am cunoscut cele mai mari bucurii si cele mai mari tristeti,cele mai frumoase locuri si cei mai interesanti oameni. Este orasul in care se impletesc mai multe culturi si natii:romani,unguri,svabi, sarbi etc.Este orasul in care inscriptiile de pe capacele de la gurile de canal sunt in limba maghiara si germana.Este orasul pe care Muresul il imparte in 2 ,si il situeaza in Crisana si Banat. Este orasul in care se gasesc cladiri foarte vechi,construite pe vremea unui imperiu  de mult apus. Este orasul in care se gaseste biserica mea preferata dpdv arhitectonic:"Biserica Rosie". Este orasul unde m-am simtit totdeauna in siguranta,probabil si pentru ca ii cunosteam fiecare coltisor.Este orasul in care mentalitatea occidentala este evidenta.Este orasul verilor petrecute "pe strand" cu prietenii,la o bere si un mic.Este orasul unde am familie si  prieteni  dragi si  multi . Si mai ales este orasul de unde am plecat in pribegie,promitand ca ma voi intoarce acolo din cand in cand.
Probabil ca veti spune ca sunt subiectiva...!Sunt...dar asta nu schimba cu nimik ceea ce cred eu si ceea ce simt eu.
Asa ca am votat:orasul meu de vis este ARAD.
Orasul meu de vis-ARAD

6 comments:

d said...

Urmaresc si eu campania respectiva ..sunt curios cine va iesi pana la urma !Chiar eram curios daca vei scrie despre asta :))
Eu votez pentru Sibiu !

iulian said...

INTERESANT ,SA VEDEM CINE VA CASTIGA.

Anonymous said...

Salut.
Si eu sunt din Arad si de 20 de ani in Germania.
Bineinteles ca votez Arad-ul nostru drag.;) Cand ai fost ultima oara pe strand ,la Ratio, la un mititel si o bere rece ?.:D

Diana said...

Salut si tie anonimule!
Am fost in tara acum cativa ani,si atunci nu am evitat strandul deloc.:)))

Anonymous said...

Te cred ;) Mai 3 luni si merg dinnou .

scamea said...

cand mai merg sa ma anunti ca am pile la poarta si intri pe gratis la strand. sau daca ai si tu pile, iti spun cand merg eu, ca poate dupa un an de america nu ma mai stie lumea:)