Thursday, April 8, 2010

Guvern tampit,legi tampite-Made in Romania

Citeam azi un articol din presa romaneasca si ma holbam la ecran fara sa mai inteleg nimik din ce se intampla in Romania..Niste minti luminate...cu lanterna(ca sa ii parafrazez pe cei de la Parazitii)vin cu o noua propunere legislativa:sa inchida supermaketurile duminika pentru a proteja...micile magazine de cartier. Pai bai tembelilor cum ramane cu piata libera?De unde pana unde faceti voi orarul unor companii private?Interventia statului pe piata libera si influentarea concurentei prin legi tampite este ultimul lucru care lipseste Romaniei. Se pare ca cei aproape 50 de ani de comunism a "educat" asa de bine masele ,incat nici cum nu vor sa accepte ca viata nu inseamna sa-ti spuna guvernul cand sa mergi sa-ti faci cumparaturile si unde sa ti le faci(in cazul de fata). Inseamna sa stii sa iei decizii pentru tine,si sa-ti asumi consecintele dupa. Nu va place ca lucrati in weekend?Schimbati jobul,ce naiba.Nu am vazut oameni care sa se planga mai mult decat romanii,dar care sa nu faca nimik pentru a schimba ceva in viata lor.

P.S. Nu stiam ca in alte tari din Europa este o lege prin care duminika magazinele sunt inchise. Credeam ca este din voia magazinelor. Jeez!!!

http://www.evz.ro/detalii/stiri/zilele-supermarketurilor-numarate-891723.html
http://www.ziare.com/preturi/supermarketuri/supermarketurile-ar-putea-fi-inchise-duminica-ce-parere-aveti-1008166
http://www.gandul.info/financiar/parlamentarii-vor-sa-inchida-supermarketurile-duminica-5833570

LE: Si cika rezultatul sondajului: romanii sunt de acord cu inchiderea supermarketurilor duminika. Bravo ,bine gandit!!
http://www.evz.ro/detalii/stiri/romanii-sunt-de-acord-cu-inchiderea-supermarketurilor-duminica-892062.html

4 comments:

Cristian VADUVA said...

Ma bucur ca n-au propus ca supermarketurile sa fie deschise doar duminica, in rest sa fie inchise pentru a sprijinii bisnitarii din piete care cumpara de la tarani pe nimic si vand in piata la preturi de te ia somnul. Vorbeam cu maica-mea acum cateva zile si am ajuns la concluzia ca multe preturi din romania sunt mult mai mari decat in SUA, romania avand salariul minim de vreo 5-6 ori mai mic decat cel din SUA. Bine ca n-au interzis multe altele, mai nou PDL-isti au interdictie sa mai apara la Antena3 si Realitatea ... parca asta se bate cap in cap si cu Democratia si cu Liberalismul ... pe vremea lui Ceausescu stiu ca membrii PCR puteau aparea la TV singura cerinta era sa nu vorbeasca de rau partidul ...

Concluzie: Binecuvantata fie ziua cand am plecat din Romania.

Diana said...

Concluzie:Amin
P.S. Nu te bucura prea tare,ca se prevad nori rosii si p'aci!:)

Mircea said...

Cu cat te sperii mai tare de norii aia rosii cu atat ai vei avea/vedea mai mult :))...relax, nu or sa fie nici un nor rosu :)...sau vrei sa fie doar un peisaj albastru pe aici :)? (adica doar republicani)

Diana said...

C'mon Mircea,aveam pretentii de la tine:)Culoarea democratilor este albastru,si a republicanilor este rosu.
Doar ca eu nu vorbeam aici nici de democrati si nici de republicani,si nu stiu de ce-i aduci mereu in discutie. :( Daca nu-mi place ce se intampla acum in US dpdv legislativ si economic,inseamna ca sunt republicana rasista?:))))Mda...mai tre' sa ma numesti si tea-bagger si atunci inchid citatul:))
Rosul pentru mine inseamna culoarea " comunismului " si nu ma refeream la culorile celor doua 2 partide din US.