Saturday, January 16, 2010

Economia Americii: up or down?

Luna ianaurie este una din lunile cele mai grele pentru toate  companiile,firmele  adika pentru economie in general. Magazinele au cele mai mari "sales" din an ,ceea ce le ajuta cumva sa se mentina pe un trend pozitiv, sau sa "break even(profit zero)". Despre angajari nici nu se poate discuta in aceasta luna,in economia de acum.
Si totusi eu personal am vazut oameni care s-au angajat luna asta. Pentru ca urmaresc anumite site-uri de joburi(deh e bine sa fii tot timpul in cautare de ceva mai bun)pot sa spun ca joburile sunt ceva mai numeroase decat anul trecut in aceeasi perioada,si ca sunt firme care angajeaza . La compania unde lucrez eu(un corporate cu peste 150 de locatii) se fac angajari in continuare. Chiar asa,daca vorbiti engleza la un nivel avansat, aveti skills in vanzari si locuiti undeva aproape de Sherman Oaks,Culver City(in general in LA County) si  aveti nevoie de un job,scrieti-mi. Poate va pot ajuta.
Eu personal SPER ca economia sa-si revina cat mai repede. Si cum California este un barometru pentru USA, SPER sa fim pe trend ascendent.Si daca se va intampla asta curand,nu e pentru ca guvernul de clovni de acum ar fi facut ceva in acest sens.Ci e pentru ca americanii sunt educati in acest spirit,adika sa-si  continue viata si afacerile indiferent de "intemperii".

4 comments:

d said...

Hm..e dificil cum bine ai zis ai ales acum ...ideea e ca multe firma care au locuri de angajat angajeaza NUMAI localnici nicidecum pe cei veniti din alte tari..asta am observat-o aici in Colorado ..sunt tare curios cum e in Cali ?

Diana said...

Daniel , Los Angeles-ul este "melting pot-ul" perfect al Americii.Eu sincer iti zic ca nu am simtit nici un fel de discriminare la angajare.Singura chestie mai speciala a fost la "bilingual",care aici inseamna automat-english/spanish. Am lucrat si cu americani si cu imigranti(ii prefer pe americani ca sunt mult mai profesionali) ,iar la angajare a contat doar ce stiu si ce pot! :)Ma refer la firmele private, ca la guvern ...e altceva!!!:)))))

Cristian VADUVA said...

Si eu cred ca anul asta a inceput mai bine decat ianuarie anul trecut. Cred ca in orasele mari inca e concurenta mare pe fiecare loc de munca disponibil, dar tind sa cred ca usor usor economia isi revine. Deja nu se mai vorbeste atat de de mult de criza, lumea nu se mai plange de lipsuri chiar atat cat se plangean acum 1-2 ani ... cred ca usor usor lucrurile vor intra in normal.

Anonymous said...

I don't think so. Find a job in China if you want to use the best of you. Or stay here and wash dishes...for many years to come!